Mind Evolution | JCI Constanta
21451
post-template-default,single,single-post,postid-21451,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,popup-menu-slide-from-left,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default
 

JCI Constanta

JCI Constanta

Descriere organizatie

JCI Constanța este o organizaţie non-profit de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani, membră JCI România și afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International (JCI), care numără 200.000 de membri în peste 100 de ţări. Misiunea JCI este „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”.

Începuturile organizației

Junior Chamber Internaţional activează din 2002 în România. Prima organizație locală înființată(LOM*) a fost JCI București. În aii următori numărul de LOM-uri a crescut:

• Timişoara (2003), Constanţa (2003), Braşov (2003);

• Iaşi (2006);

• Lugoj (2007);

• Cluj-Napoca (2008), Sibiu (2008);

• Oradea (2009), Suceava (2010);

• Targu Mures (2010), Vaslui (2010), Bacau (2010), Botosani (2010), Piatra Neamt (2010).

Din 2002 până astăzi membrii JCI din România au organizat sute de proiecte și evenimente, au participat în zeci de traininguri și conferințe internaționale.

 

Junior Chamber International (JCI) este o federatie mondiala a tinerilor lideri si antreprenori, cu aproximativ 200.000 membri activi, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, si peste un milion de alumni, fiind prezenta in mai mult de 5000 de comunitati locale din peste 100 de tari. JCI militeaza pentru implicarea activa a tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor.

Profilul membrilor JCI include intreprinzatori, cei cu profesii liberale, manageri, functionari publici, cadre didactice, lideri ai altor ONG-uri etc., in general oameni dornici de autoperfectionare si care vor sa schimbe in bine societatea in care traiesc. In JCI exista principiul “One Year to Lead“, astfel incat in fiecare an se fac alegeri pentru toate pozitiile de conducere.

Membrii JCI conduc proiecte in 4 arii de interes (Afaceri, Dezvoltare Personala, Comunitate, Internationalism). Anual în JCI se desfășoară zeci de mii de proiecte și evenimente care au ca scop crearea de schimbări pozitive la nivel global.

 

Printre membrii JCI se numara:

Howard Hughes, aviator pioner, industrias si producator de film

Fostii presedinti ai SUA: J.F. Kennedy, Gerald Ford, Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton;

Prințul Albert de Monaco

Fostul presedinte al Republicii Franceze: dl. Jacques Chirac

Jan Bielecki, Prim-ministru al Poloniei

Kofi Annan, fost Secretar General ONU;

Keizo Obuchi, fost Prim-Ministru al Japoniei;

Taro Aso – actual Prim-Ministru al Japoniei.

 

Link site local: www.jciconstanta.ro

Link site national: www.jci.ro

Link site international: www.jci.cc

7,669 Comments